EBA Kullanım Rehberi

Bu yazımızda sizlere Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından hizmete sunulan EBA’yı detaylı olarak tanıtmak istiyoruz. EBA’ya bilgisayar üzerinden ulaşabildiğiniz gibi tablet ve telefonlar üzerinden de ulaşabilirsiniz. Mobil cihaz ve tabletler için özel olarak geliştirilen EBA uygulamasını iOS cihazlarda App Store, Android cihazlarda ise Google Play Store üzerinden indirebilirsiniz.

EBA Giriş

Eba’ya, Mebbis, E-Devlet, Eba Kod ve Yurt Dışı hesabı seçenekleri ile giriş yapabilirsiniz. Sistem giriş yaptıktan sonra aktif canlı dersiniz varsa sizi derse, yoksa direk EBA ana sayfasına yönlendirecektir.

Sayfam

EBA’ya giriş yaptığınız zaman karşınıza ilk çıkan sayfadır. Bu sayfada EBA içerisinde kullanabileceğiniz bağlantılar, etkinlikleri gösteren bir takvim, gönderilen çalışmalar, sizin ve öğrencileriniz yaptıkları oylamalar, tartışmalar yer almaktadır.

Dersler

Tüm derslerin farklı sınıf düzeylerinde yer aldığı bölümdür. Bu bölümde eklenen içerik türlerine göre “Ders Kitapları, Etkileşimli Kitap, Yardımcı Kaynaklar, Yazılı Soruları ve Ünite Testleri gibi materyallere ulaşabilirsiniz.

Canlı Dersler

Bu alanda harici canlı dersler oluşturabilir, güncel canlı derslerinizi ve geçmiş canlı derslerinizi görebilirsiniz. Ayrıca detaylı rapor ile öğrencilerinizin derslere ne kadar katılım gösterdiğini takip edebilirsiniz.

Sınavlar

Bu alanda genel olarak kullanıma sunulan “Tarama Testleri, Alıştırmalar, Merkezi Sınav Örnek Soruları, Yazılı ve Çalışma Soruları, Kazanım Kavrama Testleri, Beceri Temelli Testler ve Tekrar Testleri” yer almaktadır. Ayrıca kendiniz de Sınavlar ve Yaprak Testler oluşturabilirsiniz.

Kütüphane

Bu alanda MEB tarafından hazırlanmış farklı kategorilerde birçok içerik bulunmaktadır.

Listeler

Bu alanda daha önce tanıttığımız Dersler kategorisinde yer alan içerikleri listeye ekleyerek öğrencilerinize çalışma olarak gönderebilirsiniz.

Çalışmalar

Bu bölümde yazımızın ilerleyen bölümünde tanıtacağımız Dosyalar bölümünden eklediğiniz dosya ve linkleri burada öğrencilerle paylaşabilir ve çalışma olarak gönderebilirsiniz. Ayrıca gönderilen bu çalışmaların raporlar üzerinden takibini de yapabilirsiniz.

Mesleki Gelişim

Bakanlık tarafından özel olarak oluşturulan bu alanda çeşitli mesleki gelişim gruplarına katılabilir. Diğer meslektaşlarınızla etkileşim kurabilirsiniz.

Gruplar

Bu alanda derslerine girdiğiniz şubelerin özel sayfalarında paylaşımlar yapabilir, gruplar sekmesinden de dersinize özel gruplar oluşturarak öğrencilerinizle etkileşimi artırabilirsiniz.

Portfolyolar

Bu alanda öğrencilerinizin “Eğitim Yılı Puanı, Sınıf Sıralaması, Okul Sıralaması” gibi EBA kullanım istatistiklerine ulaşabilir, Excel doyası olarak indirebilirsiniz.

Dosyalar

Bu bölümde öğrencilerinizle paylaşmak veya çalışma olarak göndermek için dosyalar ya da harici linkler ekleyebilirsiniz.

Takvim

Bu alanda ilgili ay içerisinde öğrencilere gönderilen çalışmaların tümünü görebilirsiniz.

İçerik Üretimi

Bu alanda kendiniz belirli standartlara uygun olarak içerikler ekleyebilir kendi öğrencilerinizin ya da tüm öğrencilerin kullanımına sunabilirsiniz.

Ayrıca VFabrika bölümü ile de etkileşimli içerikler oluşturabilirsiniz.

Soru ve Sınav Sistemi

Son olarak bu alanda da kendiniz soru ve sınavlar ekleyebilir, diğer öğretmenlerin ekledikleri soru ve sınavlara ulaşabilirsiniz.

[alert-announce][wp-svg-icons icon=”pushpin” wrap=”i”]  Eba Nedir? Nasıl Kullanılır? Git![/alert-announce]

[alert-note][wp-svg-icons icon=”earth” wrap=”i”]  Uzaktan Eğitim Rehberine Git![/alert-note]

  • Yazının Bağlantısı: EBA Kullanım Rehberi
  • Tarih: 18 Kasım 2020
  • Yazının Kategorisi: Uzaktan Eğitim Rehberi
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: EBA Kullanım Rehberi
  • Filtreleme Seçenekleri
    • Sınıf Seçiniz

    • İçerik Türü Seçiniz

    • Sınav Türü Seçiniz

    Ana Menü