LKS (Liselere Kayıt Sistemi)

2017 yılı öğrenciler için pek çok değişikliğin yapıldığı bir yıl olarak geçti. Bu yıl içinde yapılan en büyük değişiklikten biri 8. Sınıf öğrencilerini etkileyen TEOG adı verilen sınav sisteminin değiştirilerek bu sınav sistemin yerine LKS denilen sınavın getirilmesi oldu. TEOG sınavına 8. Sınıf öğrencilerinin hepsi görmek zorundayken yeni sistemde isteyen öğrenci Liselere Kayıt Sınavı’na girecek. Bu yeni sınavın en büyük artısı olarak görülmektedir. Yeni sınav sistemi hakkında olumlu olumsuz pek çok değerlendirme yapılırken öğrenciler, öğretmenler ve veliler yeni sistemin ayrıntılarını öğrenmeye çalışmaktadır.

Liselere Kayıt Sistemi’nde öğrencilerin isteğine bağlı olarak sınava girme söz konusu iken aynı zamanda adrese dayalı yerleştirme söz konusu olacak. Yeni sistemde öğrencilerin % 90’ının kendi evine yakın olan okula yerleştirilmesi söz konusu olacaktır. Bunun dışında kalan kısım yani % 10’luk kısımda buluna öğrencilerin ise proje okul olarak değerlendirilen okulların sınavına girmesi mümkün olacaktır. Bu sınavda başarılı olan öğrenciler proje okullara kayıt yaptırabilecek.

Liselere Kayıt Sistemi’nde Öğrenci Nasıl Kayıt Yaptıracak?

Yeni sınavda öğrenci isterse sınava girecek. Sınava girmeyen öğrencilerden evlerine yakın bulunan beş okuldan birini tercih etmeleri istenecek. Bu beş okuldan birine velinin tercihine göre öğrenci yerleştirilecek. Velinin tercih etmeyeceği bir okula öğrenci yerleştirilemeyecek. Bunun dışında sınava giren öğrencilerden de beş tane okul tercihi istenecek. Bu beş tercihten birine puanına göre öğrenci yerleştirilmiş olacak. Öğrenci sınavda aldığı puana göre isterse başka bir şehirde tercih ettiği ve puanı yeten bir okula yerleşebilecek.

Sınavla Öğrenci Alacak Okullara Kayıt Nasıl Yaptırılacak?

Sınavdan aldığı puana göre tercih yapmak isteyen öğrenciler için MEB mayıs ayında bu okulları açıklayacak. Açıklana bu okullara giriş için 2 Haziran 2018 tarihinde sınav yapılacak. Tek oturumda gerçekleşecek sınavda 6-7 ve 8. Sınıf müfredatından sorular sorulacak ve soru sayısı 60 olacak. 90 dakika sürecek olan sınavın sonuçlarının haziran ayı içinde açıklanacak. Sınav sorularını MEB hazırlayacak ve uygulaması ise bölgelerde yapılacak. Bu sınavdan aldığı puana göre öğrenci daha önce adları açıklanan okullara arasından tercik yapacak ve sınav puanına göre okullara yerleştirilecek.

  • Yazının Bağlantısı: LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
  • Tarih: 17 Ocak 2018
  • Yazının Kategorisi: Eğitim Yazıları, Seçilmiş İçerikler
  • Yazar:
  • Bu yazıyı RSS ile Takip Et
  • Diğer kaynaklarda arayın: LKS (Liselere Kayıt Sistemi)
  • Filtreleme Seçenekleri
    • Sınıf Seçiniz

    • İçerik Türü Seçiniz

    • Sınav Türü Seçiniz

    Ana Menü